ANNA FISKE

(+47) 979 60 840
hallo@annafiske.com

(b. 1964) is a Swedish-born author,illustrator, and cartoonist. Fiske’s playful and distinctive style, both literary and pictorial, has earned her numerous awards and honours for her works. Several of her books have been published with great success in many countries.

(født 1964 i Ängelholm i Sverige) er forfatter, illustratør, tegneserieskaper og billedkunstner bosatt og virksom i Norge.

Sjangermessig er Anna Fiskes forfatterskap variert, med billedbøker, faktabøker, tegneserier og tilrettelagte bøker. Ved å bruke mange av de estetiske virkemidlene vi kjenner fra tegneserier, har hun klart å skape sin egen nisje innen bildeboksjangeren.
Bøkene hennes har et skrått blikk på stort og smått, iblandet en god porsjon klokskap og rikelig med menneskekjærlighet. Bøkene er filosofiske, og tar ofte opp komplekse budskap på en lettfattelig måte.
Både bildebøkene og tegneseriene henvender seg til et bredt publikum, mye på grunn av illustrasjonene som er lekne, energiske, og sjarmerende, med stor detaljrikdom og i friske farger. Fiske er også illustratør for andre forfattere og oppdragsgivere.

Anna Fiskes særegne stil, både litterært og billedmessig, og kreativ nyskaping har bidratt til at hun har mottatt en rekke høythengende priser og utmerkelser for sitt arbeid. Mange av bøkene hennes har blitt utgitt i flere land.

Bibliografi:
1999 Forvandlingen, Tegneserie
2002 Snakke med dyr, Tegneserie
2003 Palle Puddel står opp, Bildebok
2004 Danse på teppet, Tegneserie
2004 Palle Puddel koser seg, Bildebok
2005 Sinne, Bildebok/Faktabok
2005-2009 Rabbel nr. 1-15, Barneblad
2006 Rabbel bok en, Tegneserie
2006 Palle Puddel kjøper olabukser, Bildebok
2007 Rabbel bok to , Tegneserie
2007 Sjenanse, Bildebok/Faktabok
2007 Forelskelse, Bildebok/Faktabok
2007 Hallo jorda! Bildebok
2008 Fra t-bane til lenestol, Bildebok
2008 Snarveien 8b, Bildebok
2009 Rabbel bok tre, Tegneserie
2009 Redd. Bildebok/Faktabok
2009 Små og store ting som du kan lage selv, Faktabok
2009 Hallo byen! Bildebok
2010 Morsomme ting du kan lage selv, Faktabok
2010 HÆ? Bildebok
2010 Hallo planeten! Bildebok
2011 Farmor og jeg, Tegneserie
2011 Hallo fargeblyanten! Aktivitetsbok
2011 Her kommer jeg, Bildebok
2011 Sjalusi, Bildebok/Faktabok
2012 Hallo der nede! Bildebok
2012 Tøffe ting du kan lage selv,Faktabok
2012 Sorg, Bildebok/Faktabok
2012 Passe på en puddel, Tegneserie
2013 Hele dagen lang, Bildebok
2013 Palle Puddel, et hundeliv, Tegneserie
2013 Mens vi venter på nissen, Faktabok
2014 Gruppa, Tegneserie
2014 Alle har en bakside, Faktabok
2014 Hallo Havet! Bildebok
2015 Vaskedamen, Tegneserie
2015 Hemmelige hytter, Bildebok
2015 Lykke, Bildebok/Faktabok
2016 Palle Puddel drar til New York, Tegneserie
2016 Oldemor, Bildebok tilrettelagt
2016 Plystre på Tella, Bildebok
2017 Hallo Skogen! Bildebok
2017 Trær jeg har møtt Bildebok for voksne
2018 Bertil blir grei Bildebok
2018 Elven illustrert roman

Bøker med illustrasjoner av Anna Fiske (utvalg):
2004 Den vesle kjempeboka, Lars Mæhle
2006 Krølle Knut, Lars Mæhle
2006 Fotballen på fatet, Astrid Grønsnes
2006 La hendene snakke, Sigrun Nygaard Moriggi
2008 Kvalen blå, Terje Hellesen
2009 Randi bur i koffert, Nancy Øvrehus Riveland
2012 Iben og forvandlingen, Geir Gulliksen
2014 Ordboken, se hva jeg sier , Sigrun Nygaard Moriggi
2014 Herr Finkel , Anne Osvaldsdatter Bjørkli
2014 Joel og Io, Geir Gulliksen
2015 Usynlige Snefrid og nusselige mus, Ingunn Aamodt
2016 Telle-Trollet teller til ti, Lars Mæhle
2016 Usynlige Snefrid og spøkelset, Ingunn Aamodt
2017 Vaken?, Erna Osland
2017 Visste du at...? Katt, hest hund.
2018 Visste du at...? Ku, gris, sau.

Litterære priser m.m (utvalg):
1994 Galagos fula hund
2005 Rabbel 1-3, Kultur- og kirkedepartementets tegneseriepris
2006 Oslo bys kulturstipend
2006 Sinne, Årets best tilrettelagte bok
2006 Ordknappen
2007 La hendene snakke, Årets best tilrettelagte bok
2007 Hallo jorda!, nominert til kritikerprisen
2012 Iben og forvandlingen, Nominert til Brageprisen
2014 Bokkunstprisen
2014 Rasmus Løland litteraturstipend
2014 Kulturdepartementets illustrasjonspris
2015 Alle har en bakside, Sølv Årets vakreste bøker
2015 Nominert til Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris, sammen med Geir Gulliksen for Joel og Io
2016 Skolebibliotekarforeningens litteraturpris
2016 Nominert til Årets tegneserie, Vaskedamen
2016, 2017 Nominert til ALMA-prisen Astrid Lindgren Memorial Award
2017 Kulturdepartementets tegeneseriepris, Palle Puddel drar til New York
2018 Leser søker boks hederspris
2018 Brageprisen, Elven

Anna Fiske har også mottatt priser i Årets vakreste bøker og Grafills Visuelt. Hun er er dessuten innkjøpt til Nasjonalbibliotekets samling av bokillustrasjoner.

Utdanning:
Nordvästra Skånes Folkhögskola Konstlinjen 1983-1985
Ölands Målarskola Sverige 1986-1987
Konstfackskolan Sverige Grafisk Design och Illustration, Master of fine arts(MFA)in Graphic Design/Illustration 1988-1992

Medlemsskap:
Grafill (Norsk organisasjon for visuell kommunikasjon)
Tegnerforbundet NBK (Norske Billedkunstnere)
NBU (Norske Barne– og Ungdomsbokforfattere)

http://www.annafiske.com/files/gimgs/th-13_21_n5334623369272.jpg
""